Etter å ha fått lov å lagre noen av våre fly på Rygge flystasjon i noen år, ble det slutt på det nå i år.

 

Luftforsvaret var jo en genuin støttespiller til seilflynorge i en årrekke tidligere, og bidro ikke ubetydelig på økonomisiden. Men, det er jo slike nye tider, så all slik støtte er dessverre blitt borte.

Noe av vårt materiell har vært lagret på Rygge en periode. I år er det imidlertid gjort en ryddeaksjon der, og vi fikk beskjed om at vårt materiell måte flyttes. Med kort frist.

Petter og Kjell Ole sjekket hengere, og fikk mandag flyttet materiellet på utsiden av det militære området. Bendik og Egil kjørte i strålende vårvær og hentet to fly (Blanik og Ka7) på tirsdag ettermiddag. Og ja, det er store og tunge hengere... Men hjemturen gikk knirkefritt, inkludert passering av laserkontroll i en 70-sone på hjemvei. Fordel med stor seilflyhenger bak, frister ikke akkurat å være "frisk" på gasspedalen!

Vinsjen fikk vi naturlig nok ikke med i første omgang, men det har løst seg med midlertidig lagring av denne også. Flyene ble kjørt til Lunde, og får stå tørt og godt der, i hvert fall noen måneder nå i sommer.

Vi jobber med å få til et mer permanent lagringssted for materiellet vårt, og håper å lykkes med det i løpet av sommeren.

 


Seilflyhistorisk forening © 2016. All Rights Reserved.